OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD LAZIO LEDE - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  3-7 (1-3)

DATUM 25-09-2015

DOELPUNTEN 4' 0-1 Durakovic, 5' 1-1 Govaert, 9' 1-2 Akrich, 15' 1-3 Akrich, 27' 1-4 Giulliano, 29' 2-4 Van Londersele, 35' 2-5 Dari, 39' 3-5 Wille, 42' 3-6 Giulliano, 49' 3-7 Sleypen

VERSLAG Voor de eerste ronde in de Beker van België moest Celtic meteen de trip naar het verre Lede maken, alwaar een provinciale ploeg hen opwachtte. Celtic was baas en trok het spel naar zich toe in de beginfase. Na 4 minuten kan Huyuk perfect kaatsen op Durakovic die de score opent. Een minuutje later gooit doelman Vlaminck in de loop van Govaert die in een tijd de bal voorbij Celtic-keepr Cordeiro tikt. In de 9e minuut kan Akrich naar binnen komen, hij haalt uit en de bal wijkt af en de belandt in doel, 1-2. Op het kwartier zien we een zelfde actie van Akrich die loeihard in de winkelhaak pegelt, 1-3, meteen ook de ruststand.

Onmiddellijk in het begin van de herneming wordt het 1-4 via Giulliano. Het thuispelende Lazio Lede geeft zich toch nog niet gewonnen en Van Londersele rondt knap af 2-4 na 29 minuten. Maar Celtic blijft rustig. Dari herneemt een gekraakt schot en maakt er 2-5 van. De thuisploeg gaat nu volop zijn kans en Klaas Wille kan scoren na een scrimmage 3-5. De thuisploeg gelooft er opnieuw in. Drie minuten later echter kan Akrich zich tonen en bedient Giulliano aan de 2e paal 3-6. Het vertrouwen verdwijnt bij de moedige provincialer en Sleypen legt de eindscore vast 3-7.